9 Ocak 2014 Perşembe

MALLOWS FOR RAKI TIME



This week we made our first visit of the year to farmers market, we lost ourselves between the aromas of fresh vegetables, fruits, goat cheeses, olives, rustic breads and we came back home with our hands full of things we missed when we were away. Two of them are nettles and mallows. Actually in London it’s not difficult to find both but mostly in dog poo areas. And in the markets, they do not bring and sell these herbs picked from the dog poo free areas like in Turkish farmers markets.

In western Turkey, we use to eat lots of vegetables and herbs. Wild herbs form an important part of the diet specially in Aegean region of Turkey. During winter and spring, if we are around our home in the island, we pick them directly from our garden. If we are in Istanbul, we buy from farmers markets. We use them in soups, böreks (Turkish pies made with filo pastry), frittatas. 

And sometimes we boil them just few minutes, then drizzle lemon juice or vinegar and olive oil top of it, add one crashed clove of garlic and enjoy with the rakı!

                                    -------------------------------------

(Ey Okur! A Cat From London yayın hayatına Londra ellerinde başladığından, Londra’ya yaşamaya ya da gezmeye gelecek her milletten okuyucuya ulaşsın diye dili İngilizce idi. Her ne kadar adında bir değişiklik olmasa da, artık Türkiye’de olduğumuz için yazıları İngilizce ve Türkçe yazmaya karar verdik. Vatana millete hayırlı olsun diyor, açılışı yapıyoruz...)

Yeni yılın ilk pazar ziyaretini bu hafta yaptık. Mis gibi meyve, sebze, keçi peyniri, zeytin, köy ekmeği kokularının arasında kendimizi kaybettik ve sonunda eve elimiz kolumuz özlediğimiz bir sürü şey ile dolu olarak döndük. Uzaktayken en çok özlediğimiz şeylerden biri kışın ve baharda bol bol ot yiyememek olduğundan, ısırgan ve ebegümecileri görür görmez kapıp eve getirdik. Her ne kadar pazarlarında bulunmasa da, Londra elleri ısırgan ve ebegümeci kaynadığından, her yürüyüşte karşımıza çıkıyordu. Üstelik dört mevsim kış olduğundan her daim bulmak mümkündü ama kuçu eesi aromalı olmayanı bulmak neredeyse imkânsızdı.

Adada kendi bahçemizden topladığımız otların körpeliğinin yanından bile geçemeyecek kartlıkta olsalar da, ebegümecilerin bir demedi acilen haşlandı, üzerine zeytinyağı limon gezdirildi, bir diş de dövülmüş sarımsak eklenince akşamki rakı sofrasına mis gibi meze oldu. Şimdi aklımız keçi peyniriyle börek olacak ısırganlarda.  

12 yorum:

  1. aaa! hoşgeldiniz :) on numara meze, karpuz kabuğu düşürdünüz aklıma... :P

    YanıtlaSil
  2. Sağol, hoşbulduk Saçaklı. Ot gibi mezen olsun, bir de rakın olsun, daha n'olsun değil mi :) ?

    YanıtlaSil
  3. Ebegümecini çok severim. Soğanlı/yumurtalı kavurması ve böreği çok güzel oluyor. İşyerine giderken parklarda ya da yol kenarlarında kendiliğinden her yerde çıkıyorlar ama ben de köpek kakaları falan vardır endişesiyle toplayamıyorum. Sorun aynı yani :)

    Allahtan pazarlarda çokça bulunuyor çeşit çeşit otlar. Hadi kuzum iyisin ;)

    YanıtlaSil
  4. Görmemiş ot bulmuş demesinler deyü yazmamıştık Depresif Ayucuğum, ikinci ebegümeci demedini de taze soğanla kavurup, yumurtalı, galeta unlu pişirip öğle yemeğinde lüplettik :) . İyiyiz tabii, otlara da kavuştuk, bundan iyisi Şam'da kayısı kuzum.

    YanıtlaSil
  5. Mutluluklar KEdi'cim yolunuz acik olsun,ne guzel bir baslangic❤️

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Sibelciğim, güzel oldu gerçekten de. Bir de İstanbul bizi lokum gibi bir bahar havasıyla bağrına bastı, o da çok güzel geldi :) .

    YanıtlaSil
  7. yılın en guzel haberi bu! hoşgeldiniz...

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler Meralciğim :) , hoşbulduk.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bloğunuz süper içinde kedi olan herşey güzeldir benim bloğumda da kediler var :)) ben artık takipteyim sizi de beklerim hoşçakalın.
    pisimel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldiniz Pisimel. Kedici blogları severiz, hemen ziyaretinize geleceğiz :) . Her ne kadar artık yeni yayın olmasa da Kedi Defteri de ( www.kedidefteri.com ) hoşunuza gider belki o zaman, bir uğrayın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Ben baştan bir Hoşgeldiniz diyeyim Cat :) İstanbul bu aralar güneşli sizleri iyi karşıladık sanırım :)
    Ya ben her otu çok seviyorum, Çimen hariç :) gerçi onuda çok seviyorum üzerine çıplak ayak basması şahane oluyor :) Ebegümeci, Keçi Peyniri nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Hoşbulduk Aslı, hem de nasıl, bahar sarhoşu bir vaziyette geziyoruz geldiğimizden beri :) .
    Otun, yeşilin her çeşidini biz de çok seviyoruz, hele de kendi elimizle toplama şansımız olduğunda dadından yinmiyor :) .

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!