28 Mart 2014 Cuma

RELAXING TIME IN BOZCAADA



On one side upcoming elections and unbelievable scandals we are hearing about the government, on the other side banned Twitter, YouTube and other crazy stuff. Turkey is little bit busy but not boring at all in these days.

Despite this traffic of events, we left Istanbul for few weeks behind and headed to Bozcaada (Tenedos Island) to have some relaxing time in our stone house. Half empty island, silent vineyards, warming sun, cats in every corner...

Just perfect.

                                          ----------------------------

Bir yanda yaklaşan seçimler ve hükümetle ilgili duyduğumuz inanılmaz skandallar, diğer yanda Twitter, YouTube yasakları ve diğer akıl uçuran olaylar. Memleket bugünlerde çok yoğun, insanın sıkılmaya vakti olmuyor.

Biz de bu arada, bütün bu olayları ve İstanbul’u arkamızda bırakıp rahatlamak için birkaç haftalığına Bozcaada’daki evimize kaçtık. Neredeyse bomboş, bize kalmış ada (artık sadece sezonda üç ay adada çalışıp, yılın gerisini Çanakkale’de aldıkları evlerinde geçiriyorlar adalılar, gerisini siz anlayın gari), ıssız bağlar, insanın içini ısıtan güneş, her köşebaşında kediler...

Daha ne olsun?

10 yorum:

  1. Bu mevsimde çağırıyor oralar insanı değil mi? Ben de merak etmeye başlamıştım, neredeler diye. Neyse uzak uzak gitmemişsiniz.
    Sahi Tavukları da mı severdin sen, bak bilmiyordum. Adadan daha çok foto bekliyoruz, bilesin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İstanbul karolarını, adaya uygun üzüm salkımlı dantelini , fotoğrafda ne var ne yoksa çok beğendim. Emek verildiği nasıl da belli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Tülinciğim, her yer yeşillenmeye başladığında, ortalıkta da kimsecikler yokken tam zamanı gerçekten.
    İstanbul'daki evimiz nasıl kedili evse, adadaki evimiz de horozlu-tavuklu (ve üzümlü ve zeytinli) ev :) . Mütevazi bir taş bağ evi olsun istedik yaparken. Önümüzdeki günlerde biraz daha ada fotoğrafı paylaşırız, söz.

    YanıtlaSil
  4. Oooh, a traveling cat :-)
    If you want, I could feature him on my blog (with a link back to yours of course). I'm always happy to put my fellow bloggers in the spotlight.

    YanıtlaSil
  5. Of course, it would be a pleasure Vanessa :) . Have a nice Sunday!

    YanıtlaSil
  6. And if you want to have a look there are more of my cat photos from the same island, Bozcaada in Turkey : http://www.kedidefteri.com/?p=1948

    YanıtlaSil
  7. Bozcaada'daki evinizin köşesi, sandalyede uyuklayan kedi, şömine hepsi çok romantik ve güzel, güle güle oturun...rezaletlerin büyüğü seçimde yaşandı:( sonuçlarına bakınca demek kendi ordusunu hapsetmek pkk ile müzakere yapmak, yolsuzluklar vs. bu akp seçmenlerinin umurunda değilmiş dedim...eh benim oturduğum ve akp kalesi olan yerdeki çoğu kocakarı (kusura bakmasınlar ama kocakarılar) otobüse binerken 'okumam yok bu otobüs nereye gider?' diye soruyor bunlardan doğru seçim yapmasını beklemek ahmaklık olur...:( bir 50 yıl sonra nesil düzgünleşip, okuma yazma bilmeyen kalmazsa epey değişiriz sanıyorum...ben göremem tabii:))
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. A Cat From London'a hoşgeldiniz Müjde. Evle ilgili güzel dilekleriniz için de çok teşekkürler :) .
    Son seçimler, Türkiye tarihine son yıllarda hızla eklenen kara sayfalardan biri daha sadece. Her haksızlık ve onursuzluk karşısında bir darbe daha alıp sarsılsak da, teslim olmak yok. Bu toprakları kurtarıp cumhuriyeti kuranların çektiklerinin, imkânsızlıklarının yanında, biz çok daha rahat koşullarda mücadele ediyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel fotoğraflar bunlar.İnsanın içini ferahlatıyor.Öyle karardı ki bu aralar içimiz....Masallar diyarına gitmek ...ne hoş.

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkürler. Bu aralar öyle ada, sakin, bir de internetten de mümkün olduğunca uzak durunca moral depoladık. Sonra pazar gecesi İstanbul'da bir silkelendik ama şu sıralar Ankara'dan gelen umut verici haberlerle yine yüzümüz güldü. Sonuç ne olursa olsun, direne direne kazanacağız :) .

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!