25 Mart 2013 Pazartesi

HOT TREAT FOR COLD DAYS: SALEP



Salep is a typical Turkish hot beverage which we consume during cold winter days. Salep is named by it’s main ingredient, salep, which is a flour made by the tubers of a plant of  orchidaceae family which grows up in Anatolia.

For preparing salep, mix 30 g ground salep with 80 g granulated sugar in a pan. Add 1 litre milk while whisking.  Cook ower low heat until getting thick (like a cream soup), meanwhile keep whisking.

Put in a mug and serve with ground ginger and ground cinnamon.

4 yorum:

  1. Salepe bayılırım yaa. Havalar soğuk olmasa da canım istedi kuzum ;)

    YanıtlaSil
  2. Biz de bayılıyoruz. Boğaz kıyısında, Emek Kahve'de içmek vardı ama kısmet burayaymış :) . Hava burada öyle soğuk ki ve bahar bir türlü gelemiyor ki, kendimizi enerji verici gıdalara, içeceklere vurduk kuzum :)

    YanıtlaSil
  3. Salep-boza çok severim. Özellikle İngiltere'nin soğuğunda harika gitmiştir :)
    Bişey sorucam senmi yaptın? eğer öyleyse valla bu ölçülerle bende denicem.

    YanıtlaSil
  4. Evde kendimiz yaptık Aslı. Gramla, tartıyla uğraşmak istemezsen, 1 lt süte 1,5 tepeleme yemek kaşığı salep, 4 tepeleme yemek kaşığı şeker, kısık ateşte, koyulaşana kadar... Afiyet olsun o zaman sana da :) .

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!