29 Nisan 2013 Pazartesi

LONDON’S ARCADES: THE ROYAL ARCADE




One of the things we like when we are in an old city, is to discover the passages of the city and  Paris and Istanbul’s passages are our favorites. We love their architecture, the details in their architectural ornaments, decorations  and the small shops inside.

Like many of old big cities, London also has some arcades. This XIX. century arcades are concentrated around Piccadilly area and since two centuries they are home of some luxurious small shops.

And here is one of them: The Royal Arcade built in 1879 and located between Old Bond Street and Albemarle Street.

16 yorum:

  1. Ben de çok severim şehirlerin gizli kalmış köşelerini en güzel mücevherleridir onlar modernleşen şehrin :)

    YanıtlaSil
  2. Bu pasaj çok tertipli düzenli, hoş bir yermiş. Buranın da çizimini yapayım hehee :)

    YanıtlaSil
  3. Hele bir de boyle guzel korunmussa Yesimcigim.

    YanıtlaSil
  4. Bayildim cizimlerine gercekten Depresif Ayucugum. Ellerinden oper o zaman Royal Arcade, heyecanla bekliyorum sonucu kuzum :) .

    YanıtlaSil
  5. Keşke bizim değerlerde bu kadar iyi korunsa, valla o açıdan çok üzülüyorum.
    Tertemiz ve ne kadar iç açıcı dimi?

    YanıtlaSil
  6. ara sokaklar,
    pasajlar...
    gittiği şehirlerde,
    dolaşmaya bayıldığım yerler...
    müzelerden daha çok severim diyebilirim hatta:))

    YanıtlaSil
  7. Asli, Beyoglu'ndaki birbirinden guzel pasajlarimiz, Anadolu Pasaji, Avrupa Pasaji, Elhamra Pasaji, vs. keske boyle korunabilseler. Bildigim kadariyla Anadolu Pasaji bir otele kurban verildi/veriliyor.

    YanıtlaSil
  8. Cep Aynasi, bir sehri yasamak, anlamak icin en iyi yollardan biri degil mi? Ayni dusuncedeyiz :) .

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel ve düzenli görünüyor...Görmek istediğim yerler.Bloğunuzu ve paylaşımlarınızı çok beğendim, severek takip edeceğim ....Sevgilerimle.Chfashiontrend.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili chfashiontrend, bir süredir internete uzak olmaktan ötürü yorumun yayınlanması gecikmeli oldu, kusura bakmayın. A Cat From London'ı beğenmenize sevindik, çok teşekkürler, yine bekleriz :) .

    YanıtlaSil
  11. Cok sevdim blogunuzu.. kendi adimada pek yararli buldum aslinda :) Bende bir suredir Londrada yasan biri olarak keyifle okudum. Takipteyim.

    Bizede bekleriz:)

    http://bazenar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. selam :)
    blogunu suan kesfettim ve bir londra aşığı olarak bayıldım :) hemen izlemeye alacağım. bende senede birkaç kez geliyorum londraya , bloguma beklerim, özellikle londra postlarım flan ilgini cekebilir :)gorusmek uzere =)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Zen, çok teşekkürler. En kısa zamanda ziyarete geleceğiz :) .

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Rainbow Gatherer, Kedi Defteri zamanından tanışıyoruz ve blogunu hâlâ ziyaret ediyoruz aslında :) . A Cat From London'a da hoşgeldin. Görüşmek üzere :) !

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Aslı, iyiyiz iyiyiz. Bir aydır internete sadece birkaç kez ve sınırlı şartlarda bağlanmaktan ötürü yazıları ve ziyaretleri aksattık. Birkaç güne normale dönecek her şey. Özledik dostları ziyaret etmeyi :) .

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!