11 Aralık 2013 Çarşamba

HOMEMADE BREAD WITH FENNEL SEEDS


In a foggy, dark and cold London day, one the best things you can do, is baking a bread and filling your home with the smell of the fresh baked bread. And prepare the smoked mackarel salad... And pour your Polish oak vodka... And enjoy!

If you want to give a try, here are the ingredients and the recipe of this bread we learned from our friend Ayşegül Ural:

1,5 cup yogurt
2 tablespoons olive oil
1 egg
1/2  teaspoon bicarbonate of soda
3 cups whole wheat flour

1 teaspoon of fennel seeds
1/2 teaspoon of sea salt

Mix the dry ingredients in a bowl.  Beat the other ingredients in another bowl until getting creamy and add them to the dry mix. Mix well all together with a wooden spoon and put in a bread pan. Level the top with a spatula. Bake at 170°C preheated owen for 45 minutes.

6 yorum:

  1. Eline sağlık arkadaşım. Gerçi tam tahıllı ekmekleri yemesem de ekmeğin böyle görüntüsü iştahımı açıyor. Rezeneli ekmek hiç yemedim ama eskiden bazı pastaneler tuzlu kuru pastalara rezene serperdi ve hoşuma giderdi. Ekmeğin mutlaka güzel olmuştur. Mrrrrrrrrrrrr ;)

    YanıtlaSil
  2. Depresif Ayucuğum, baskın bir rezene kokusu olduğundan, her yemekle gidecek türde bir ekmek değil ama mezevari gıdaların, salataların yanında iyi gidiyor. (Gitti bile mi demeliyim yoksa :) ).
    O rezeneli tuzlu kurabiyeleri biz de çok seviyoruz, yeni fantirifoş pastahanelerde pek bulunmuyor ne yazık ki.
    Sefkiler güzel İzmir'in mırnav pisisi :) .

    YanıtlaSil
  3. Rezene oldukça iddialı bir tat ve kokuya sahip.Ama burada incecik gevrekler yapılıyor rezeneli .Çayın yanında peynirle nasıl güzel oluyor , nasıl güzel oluyor.
    Bu ekmeğede çok yakışmıştır mutlaka.Çok pratik bir ekmek tarifi.Uzun süredir ekşi maya ile uğraşan bendeniz için acil durum ekmeği gibi.

    YanıtlaSil
  4. Gevreğe ve galetaya çok yakışıyor rezene de anason da. Biz de yemeğe kadar beklemeyip ekmeğin ilk dilimlerini peynirle götürdük :) .
    Hem yapması kolaycacık bu ekmeği, hem de küçük olduğu için bayatlatmadan tüketiliveriyor. Bu arada tarifi İngilizce verince ölçüler de ona göre oldu. Çay kaşığı ölçüleri bizim usûl çaykaşığı ile olursa iki katı oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Cat bak şu an saat çok geç oldu, tam yatıcaktım sana bir bakayım dedim. Sonrası fena :) çok nefis bir ekmek hemde evde yapılmışı. Valla şimdi ne diyeyim bilemedim ama acıktım haberin olsun :)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Gece yatmadan internette yemek fotoğraflarına bakmak çok tehlikeli oluyor, insan kendini buzdolabının karşısında buluveriyor Aslı :) . Bu evin fırının (inanılır gibi değil ama) altta ısıtması olmadığı için ekmek vs. pişirmek biraz sabır istiyor ve istediğimiz kadar sık ev ekmeği yapamıyoruz ama oldu mu da insanın çok hoşuna gidiyor :) .

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!