3 Nisan 2014 Perşembe

A PICASSO EXHIBITION


Yesterday we headed to Beyoğlu, one of oldest neighborhoods of Istanbul, to visit few exhibitions. One of them was Engravings and Ceramics from the House of Birth of Pablo Picasso exhibition at Pera Museum.

We are delighted to visit this exhibition. Not only for having the chance to see one more time this master's brilliant art work, also to see an impressive selection of his engravings and ceramics  to observe his stylistic and artistic transitions, how he combine the styles in his work especially in engravings.

Exhibition is open until 20 of April 2014 at Pera Museum, Istanbul. You can also find the book of this small but impressive exhibition at museum shop.

                                      ------------------------------

Dün birkaç sergi gezmek üzere Beyoğlu’na yollandık. Bunlardan bir tanesi Pera Müzesi’ndeki Pablo Picasso’nun Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler sergisiydi.

Küçücük turşucuk bir sergiydi ama bayıldık. Sadece bu usta ressamın eserlerini bir kez daha görme şansını yakalamış olduğumuz için mutlu olmadık, aynı zamanda sanatçının özellikle gravürlerindeki üslûpsal ve sanatsal geçişleri, çalışmalarında değişik tarzları nasıl harmanladığını gözlemlememize olanak sunan eser seçimi ve sergileme şeklini de çok sevdik.

Sergi 20 Nisan 2014 tarihine kadar İstanbul’da, Pera Müzesi’nde açık. Ayrıca bu küçük ama etkileyici serginin kitabını da müze dükkânında bulabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. heeey bikaç gün önce yazdım. okudum mu kiiii. sadece pikasso değil norveç cam, osman hamdi, elçiler sergileri de vardı pera müzesinde. bak o zaman, istanbul modern ve msgsü müzesine de git işte, ikisinde de çok önemli sergiler var. hepsini de yazdım perayı daa, kültür başlığında :)

    YanıtlaSil
  2. Hayır okumadık, birkaç haftadır adadaydık, orada ve yolculukta genelde internetten uzak durduğumuz için kaçan yazılar oluyor :) .Birkaç sergi vardı bitmeden gezelim diye aynı güne sıkıştırdığımız, o yüzden Pera'da sadece bu sergiyi gezip çıktık. İstanbul Modern'le Güzel Sanatlar Müzesi'ndekiler hâlâ duruyor olurlarsa birkaç hafta sonra ancak :) .

    YanıtlaSil
  3. Ben kaçırıyorum bu sergiyi:((

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!