Salep is a typical Turkish hot beverage which we
consume during cold winter days. Salep is named by it’s main ingredient, salep,
which is a flour made by the tubers of a plant of orchidaceae family which grows up in Anatolia.
For preparing
salep, mix 30 g ground salep with 80 g granulated sugar in a pan. Add 1 litre
milk while whisking. Cook ower low heat until getting
thick (like a cream soup), meanwhile keep whisking.
Put in a mug and serve with
ground ginger and ground cinnamon.
Salepe bayılırım yaa. Havalar soğuk olmasa da canım istedi kuzum ;)
YanıtlaSilBiz de bayılıyoruz. Boğaz kıyısında, Emek Kahve'de içmek vardı ama kısmet burayaymış :) . Hava burada öyle soğuk ki ve bahar bir türlü gelemiyor ki, kendimizi enerji verici gıdalara, içeceklere vurduk kuzum :)
YanıtlaSilSalep-boza çok severim. Özellikle İngiltere'nin soğuğunda harika gitmiştir :)
YanıtlaSilBişey sorucam senmi yaptın? eğer öyleyse valla bu ölçülerle bende denicem.
Evde kendimiz yaptık Aslı. Gramla, tartıyla uğraşmak istemezsen, 1 lt süte 1,5 tepeleme yemek kaşığı salep, 4 tepeleme yemek kaşığı şeker, kısık ateşte, koyulaşana kadar... Afiyet olsun o zaman sana da :) .
YanıtlaSil